Gerechten van Tantunio
Kom gezellig langs in ons restaurant in Groningen
Bestel online of bel 06 44 84 94 84
Tantuni is een pittig gerecht dat bestaat uit julienne gesneden rundvlees of soms lamsvlees geroerbakt op een zakje met een vleugje katoenolie. Het is een specialiteit van Mersin in Turkije. Het vlees in tantuni wordt eerst geplet en gekookt in gezouten water en vervolgens gebakken in katoenolie.
De basis bestaat uit een grote aardappel die in aluminiumfolie in een oven gebakken wordt, in het midden doorgesneden en geprakt met echte boter en speciale kaas (oorspronkelijk is dit Kaşar peyniri maar er wordt ook wel mozzarella voor gebruikt.) Vervolgens wordt het gevuld met een keus van stukjes worst, peen, maïs, olijven, doperwten, champignons, augurken, mayonaise, ketchup, rodekool en een hete pepersaus.
Döner kebab is een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. Soms worden ook andere vleessoorten gebruikt zoals kalfsvlees, kip of kalkoen. De eigenlijke döner bestaat uit een dikke, ronde staaf van afwisselende laagjes gekruid vlees en vet, die zijn gerold om een braadspit.
Falafel is een gerecht uit de Levant, bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Volgens sommigen is het bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen.